Nieuw leven in Horeca Middenkempen

Joris Wils met echtgenote Margo.

Joris Wils met echtgenote Margo.

Een aantal horecabazen blaast nieuw leven in de afdeling Middenkempen van Horeca Vlaanderen. Er werd een nieuw bestuur gevormd met Joris Wils van De Repertoire in Herentals als voorzitter. Maandag 1 juni vindt een event plaats waarop alle horeca-uitbaters uit de streek zijn uitgenodigd.

“Sinds een jaar of vijf-zes gebeurde hier niets meer”, zegt Joris Wils. “Ik was zelfs geen lid meer van Horeca Vlaanderen.” Tot er iemand van de organisatie nog eens binnenstapte en hem kon overtuigen. “Ik zei dat ik opnieuw lid wou worden wanneer ik ook daadwerkelijk iets kon betekenen.” Vanuit Horeca Vlaanderen werden nog andere horeca-uitbaters aangesproken en werd een nieuw bestuur gevormd dat op dit moment uit twaalf personen bestaat. “We proberen er uit elke gemeente iemand bij te hebben”, aldus de nieuwe voorzitter van Horeca Middenkempen. “Het is geen evidentie om het tij te doen keren in een regio waar er niets meer gebeurde en het enthousiasme voor Horeca Vlaanderen laag is. In de Noorderkempen bijvoorbeeld hangt de horeca wel beter aan mekaar.”

Netwerking
Met het event Horeca(M)eating Middenkempen op 1 juni in het Torenhof in Tongerlo peilt het hernieuwde bestuur naar een eerste reactie bij de collega’s. “Er zijn 650 uitnodigingen verstuurd. We willen onszelf voorstellen maar vooral dat mensen mekaar beter leren kennen. Hierdoor kan er een netwerking ontstaan omdat we toch allemaal kampen met dezelfde noden, problemen en uitdagingen. Elkaars meningen en ondervindingen delen en uitwisselen is dan ook van cruciaal belang.”

Het nieuwe bestuur wil zorgen voor een goede informatiedoorstroming en een aanspreekpunt zijn in het geval van problemen.