Nieuw hoofdkantoor voor Van Roey

Kantoor Van Roey 2Groep Van Roey bouwt een nieuw hoofdkantoor aan de Oostmalsesteenweg 261 te Rijkevorsel. Het hoofdkantoor  heeft een footprint van 1.150m² en bestaat uit 4 bouwlagen (kelder, gelijkvloers en 2 verdiepingen). De eerste steenlegging vond plaats op donderdag 15 mei.

Vanaf augustus 2015 worden bezoekers ontvangen aan de receptie gelegen in een dubbelhoge patio. Rondom liggen de multifunctionele lunchruimte, individuele en landschapskantoren, vergader- en opleidingslokalen. In de kelder bevinden zich de archieven en technische ruimtes. Het gebouw krijgt een mooi terras en omvangrijke tuin zodat het aangenaam toeven is voor medewerkers en bezoekers. Marc Claus, algemeen directeur onderstreept: “Onze baseline “Bouwen met mensen” bundelt onze visie: medewerkers en klanten staan centraal. Daarom zorgen wij voor een aangename omgeving zodat onze mensen gemotiveerd blijven om het beste van zich zelf te geven. Ook onze klanten willen we laten zien hoe wij kwaliteit en duurzaamheid vormgeven.”

Bij het realiseren van dit gebouw wordt duurzaamheid hoog in het vaandel gedragen. “Het engagement van Van Roey om voor het eigen kantoor tot het uiterste te gaan op vlak van duurzaam bouwen, bewijst dat we aan de kar trekken voor de realisatie van een gezonde en milieubewuste wereld.”, aldus Filip Verschueren, verantwoordelijk voor duurzaamheidaspect binnen Van Roey. Het gebouw zal voldoen aan de BEN-regelgeving (Bijna-Energie-Neutraal), waar Van Roey  naar een energiepeil streeft van E29 en een isolatiepeil van K31, mede dankzij het gebruik van fotovoltaïsche panelen op het dak. Een deel van het dak wordt ingericht als groen dak, wat positief bijdraagt tot de waterhuishouding en een lucht- en klimaatzuiverend effect geeft. De verwarming/koeling verloopt via “betonkernactivering” gekoppeld aan een KWO-systeem (koude-warmte-opslag). Ook wordt bij de keuze van materialen rekening gehouden met de milieubelasting over de volledige levensduur van de materialen. Waterrecuperatie is voorzien voor sanitair gebruik. Het hele  project krijgt een VALIDEO-keuring. Aandacht gaat hierbij naar de kwaliteit, het comfort, de sociale waarde en de milieuimpact van het bouwwerk van ontwerp tot herbestemming. Bij de buitenaanleg wordt  bewust gebruik gemaakt van waterdoorlaatbare materialen en beplanting die de biodiversiteit verbetert.

Van Roey neemt als algemeen aannemer en coördinator de ruwbouwwerken, afwerking, technieken en buitenaanleg voor zijn rekening.