IMG_3624De Carwash aan de Provinciebaan in Retie lanceert een nieuwigheid in de Belgische carwashsector: de carwashbutler. Die komt je auto thuis of op het werk ophalen en levert hem nadien helemaal spic en span thuis af. “Het concept bestaat in Nederland al”, vertelt zaakvoerster Liesbeth Vreys, “maar zover bekend zijn wij de eerste die er in ons land mee starten.”

Liesbeth Vreys nam samen met een vennoot eind vorig jaar een bestaande carwash over, veranderde de naam in De Carwash en zorgde met een nieuw logo voor extra visibiliteit langs de drukke weg Turnhout-Mol. Intussen werden vooraan zeven stofzuigerplaatsen gecreëerd en werd de wasstraat vernieuwd. Als primeur voor de regio werd vooraan een ‘Lavaboog’ geplaatst, die een schuimgordijn verspreidt waarop ledverlichting schijnt.

Villawijken met potentieel
Met de butlerservice richt De Carwash zich op zakenmensen of mensen uit de middenklasse die het poetsen van de auto graag uitbesteden. “We hebben in Oud-Turnhout en Retie twee villawijken in de buurt met een potentieel publiek voor deze service”, vertelt Liesbeth. “De butler komt de auto op het afgesproken uur ophalen en brengt hem nadien terug.” Binnen een afstand van zo’n 15 km betaal je voor deze service 50 euro, wasbeurt inclusief. Ook wie zelf tot De Carwash rijdt, kan profiteren van een VIP-service. Je zet je in de wachtruimte en terwijl je koffie drinkt, de krant leest of gebruik maakt van de Wifi, wordt je auto van binnen en buiten gereinigd. Binnen het half uur ben je weer weg.