Vanmorgen hebben de splinternieuwe autocars van Coach Partners Antwerpen NV voor het eerst schoolkinderen opgehaald. De nieuwe vennootschap werd opgericht door De Vrij Travel uit Turnhout, Van Bogget uit Verrebroek en Coach Partners uit Kortrijk met als doel deel te kunnen nemen aan openbare aanbestedingen voor schoolvervoer. Het consortium haalde meteen de opdracht binnen voor 19 schooldiensten die vanaf vandaag in voege gingen.

“Coach Partners deed in andere regio’s al overnames en wou ook in deze streek voet aan de grond krijgen”, legt Jan Ruts van De Vrij Travel uit. Dat leidde tot de oprichting van een nieuwe vennootschap met de 3 partners. De Vrij Travel maakt deel uit van Groep Lauwers en rijdt met 6 autocars voltijds voor Eurolines. “Wij zagen wel iets in de nieuwe samenwerking om onze horizon te verbreden, buiten de internationale lijndiensten”, aldus de Kempense partner.

19 extra chauffeurs
De openbare aanbesteding voor de schooldiensten werd uitgeschreven door De Lijn. Coach Partners Antwerpen haalde een heel aantal regio’s binnen: Mol, Kasterlee, Malle, Sint-Job-in-‘t-Goor, Duffel en Antwerpen. “Het zijn bijna allemaal ritten voor het bijzonder onderwijs”, vertelt Jan Ruts. “We kochten daar 19 nieuwe bussen voor en namen 19 extra chauffeurs in dienst. Voorlopig gaat het om een ochtend- en een middagdienst, maar we staan nog maar aan het begin. We willen bijvoorbeeld ook een zwembadtoer voor de scholen gaan doen.”

Het contract voor de schooldiensten geldt voor een periode van 5 jaar.