Nieuw concept: topondernemers worden topsporters

topsportersKristof Grandsard uit Mol, die eerder een aantal bootcamps in de Kempen uit de grond stampte, is een nieuw project gestart dat zich specifiek richt naar ondernemers. Van topondernemers wil hij vervolgens ook topsporters maken. “Passie, discipline en het behalen van doelen: ondernemen en topsport hebben veel met elkaar gemeen”, zegt Grandsard. Soudal-voorzitter Vic Swerts is klant.

“Met ‘Topondernemers zijn topsporters’ willen we ondernemers activeren en in beweging brengen”, vertelt de initiatiefnemer. “En dat om een innoverende en dynamische attitude te bereiken die onmiddellijk bijdraagt tot de expansie van hun business.” De one-to-one fysische en mentale coaching gebeurt zowel bij hen thuis als op het bedrijf. “Zo hoeven ze geen tijd te verliezen. Een sessie duurt in principe een uur.”

Gewicht onder controle
De trainingen gebeuren zoveel mogelijk in openlucht en zijn aangepast aan de klant. “Ondernemers moeten veel naar etentjes en recepties maar willen tegelijk hun gewicht onder controle houden en zich gezond voelen. Daar helpen wij hen bij”, legt Grandsard uit. Een aantal (top)ondernemers ging al in op het aanbod. Onder hen Rudi Debondt (Coplan Europe, Turnhout), Mario Peeters (Xitechnix, Meerhout) en Soudal-president Vic Swerts. “Vic is intussen 76 jaar maar beseft hoe belangrijk het is om fit te blijven”, legt Kristof Grandsard uit. “Met hem ga ik wandelen, maar we doen ook wel eens een bokspartijtje en oefeningen met gewichten en powerbands.”

“Het is bijzonder fijn om zulke mensen te coachen. Van hen gaat een grote drive uit die hun bedrijf doet groeien. Dat is ook wat ik met mijn initiatief wil bereiken”, besluit de Mollenaar.