Avenue CoiffureAvenue Coiffure uit Heist-op-den-Berg komt met een totaalconcept waarvan het beweert dat het uniek is in Europa. Overdag kan je er naar de kapper en na sluitingstijd wordt het salon omgetoverd tot een wijnbar voor meetings en events. Zaakvoerders Eric en Annick Goosens lieten het concept patenteren. Architect Filip Deslee en retailspecialiste Aline Julia werkten mee. De wijnen voor de wijnbar zijn geselecteerd door sommelier Gianluca Di Taranto van The Jane in Antwerpen.

De kaptafels zijn mobiele units geworden die ’s avonds achter een wand worden geschoven. Ze werden speciaal voor Avenue Concept ontworpen en geproduceerd en hebben een opklapbare spiegel die tijdens de behandeling naar beneden kan en weer naar boven op het resultaat te bewonderen.

Naam veranderd
“We hebben onze naam veranderd van Avenue Coiffure naar Avenue Concept”, zegt zaakvoerder Eric Goosens. “Die vlag dekt de lading beter, want we zijn meer dan enkel een kapper. Het nieuwe concept bestaat uit verschillende onderdelen: een dameskapper, een L’Oreal shop, een boekencorner, een barbier, de wijnbar, een relaxruimte voor uitgebreide hoofdmassages. We werken samen met een binnenhuisarchitecte die elk seizoen voor nieuwe decoratieve elementen zorgt. Alles wat je hier ziet staan – van de vazen en de lampen tot de meubels – kan je ook kopen.”