Nieuw Café Pastis tapt bier uit een tank

cafe pastisZopas opende Café Pastis de deuren aan de Diestseweg in Geel. Uitbater is Geert Vancraybex, die 15 jaar voor een brouwerij werkte en nadien bij een bier- en wijnhandelaar. Bijzonder is dat de pils rechtstreeks uit een biertank komt waardoor er geen CO2 aan wordt toegevoegd.

“In heel wat zaken zie je vandaag de dag het aantal alcoholische drankspecialiteiten toenemen, terwijl de nadruk op pils daalt”, vertelt Vancraybex, die al langer de droom koesterde om een volkscafé te beginnen. “Bij Café Pastis willen we deze trend wat omgooien. In tegenstelling tot andere Geelse zaken maken we geen gebruik van vaten maar wordt ons bier getapt uit een tankbierinstallatie. Het voordeel is dat er geen CO2 aan toegevoegd moet worden. Het bier kan dus niet over satureren waardoor het een veel zachtere, meer kwalitatieve smaak heeft. Daarnaast is het ook veel minder belastend voor het milieu en moet er niet meer gesleurd worden met vaten. Het bier – zowel grote als kleinere volumes – wordt door de brouwerijen rechtstreeks geleverd met biertrucks die met een slang aangesloten worden op de biertank.”

Provence
De naam voor zijn kroeg vond de uitbater in zijn voorliefde voor de Provence. Het interieur kreeg een vintage, gezellige uitstraling om de sfeer van de Zuidfranse regio naar hier over te brengen. Bovendien krijgt het terras van ’s morgen tot ’s avonds zon. Tenminste bij goed weer.