Vanuit het kasteel Hallehof in Halle-Zoersel maakt het nieuwe bruidsjurkenmerk Elizabeth Swann zich klaar om de wereld te veroveren. Het modelabel is een initiatief van Tara Manevska en Soumaya El Otmani en een dochterbedrijf van Creativity Design, dat begin dit jaar van Oud-Turnhout naar Zoersel verhuisde.

“Ik heb modeacademie gestudeerd en tekende als kind al bruids- en feestkleding. Het was een droom om een eigen bruidsjurkenmerk te beginnen”, vertelt Tara Manevska. Tot dusver werkte ze bij Creativity Design, het interieur designbedrijf van haar moeder dat meubilair op maat in solid surface produceert. Moeder Vesela Subotic verhuisde begin dit jaar haar zaak naar kasteel Hallehof, dat daarmee na jaren leegstand een nieuwe invulling kreeg.

22 modellen
“We produceren exclusieve bruidsjurken op maat”, vertelt dochter Tara Manevska. “Om te starten hebben we 22 modellen klaar, maar de bruid kan haar eigen jurk volledig zelf samenstellen. De ontwerpen maken we allemaal zelf, de productie besteden we uit. We positioneren ons als een high end merk. Het is niet de bedoeling om die ook in andere winkels te gaan verkopen, enkel via ons.”

De trouwjurken van Elizabeth Swann worden voor het eerst geshowd op zaterdag 28 april tijdens de nieuwe huwelijksbeurs The One Wedding, die in het Hallehof zelf plaatsvindt. Daarop tekent een 15-tal standhouders present. Nadien is de winkel enkel op afspraak te bezoeken.

Tot en met de presentatie op 28 april krijgen we geen foto’s te zien van de collectie. “Er wordt ontzettend veel gekopieerd in de sector”, geeft Tara Manevska als reden daarvoor.