WIZZ Communicatiepartners uit Herentals biedt een bijzondere formule aan voor de oprichting van een creatieve hub. Freelancers worden uitgenodigd om er te komen werken en hun huur kunnen ze betalen met een creatieve prestatie die bovendien gegarandeerd is. “Een uniek concept voor België”, beweren zaakvoerders Gert Lathouwers en Bart Gybels.

Het werkt als volgt. Stel dat je tarief als freelancer € 50/uur bedraagt en je wilt maandelijks een werkplek huren ter waarde van € 500, dan werk je 10 uren voor WIZZ Communicatiepartners. De opdrachten voor die 10 uren krijg je bovendien toegeschoven door het bureau zelf. “Zo komt het huurbedrag eigenlijk te vervallen”, zegt Bart Gybels.

“Van onze accountmanager krijgen ze duidelijke briefings en dus een vast en gegarandeerd takenpakket”, vult zijn collega Gert Lathouwers aan. “Bijkomend heeft de freelancer het voordeel te werken in een professionele kantooromgeving i.p.v. aan de eigen keukentafel of living. Wij van onze kant versterken ons team met mensen en ideeën om de projecten van onze klanten naar een hoger niveau te tillen.”

Samenwerkingen
Meer opdrachten vanuit het communicatiebureau zijn mogelijk, maar niet gegarandeerd. “Door creatieve mensen uit verschillende disciplines bij mekaar te brengen, ontstaan er ongetwijfeld samenwerkingen. Ook wij zullen sneller een beroep doen op iemand die geregeld vanuit onze locatie werkt”, aldus nog Bart Gybels. “Ons uiteindelijk doel met dit concept is een creatieve hub te creëren.”

De kantoorruimte met flexplekken kreeg de naam Work-Zone en biedt plaats aan zelfstandige copywriters, grafische designers, fotografen, webdesigners, social media experts en andere creatieve beroepen. In eerste instantie hoopt WIZZ via deze formule een 7-tal freelancers aan te trekken.