Niet meer alleen op de wereld tijdens de Coworking Week

bar d'officeHeb je als zelfstandige of starter het gevoel alleen op de wereld te werken? Ga dan eens naar een coworkingplek. Van 2 tot 7 oktober heb je daar nog meer reden toe want dan vindt de Nationale Coworking Week plaats. Bar d’Office in Turnhout, ondergebracht in de kantoren van SPK op site Kazerne Blairon, doet mee en biedt een week lang een gratis werkplek aan.

“We gingen in 2012 van start met onze Bar d’Office en waren toen de 4de of 5de in Vlaanderen”, weet Ellen Bisschops van SPK. “Momenteel hebben we een 20-tal coworkers. Het gaat van mensen die hier bijna dagelijks komen werken tot mensen die maar af en toe eens binnenkomen. Meestal zijn het zelfstandigen of kleine bedrijfjes die niet gebonden zijn aan een fysieke werkplek en van start kunnen zodra ze hun computer openklappen. Vaak gaat het om creatievelingen.”

Eerste werkplek
Coworkers krijgen en een tafel, stoel, koffie of thee, internetverbinding, vergaderfaciliteiten en een netwerk van gelijkgezinden. “Voor heel wat ondernemers is dit hun eerste professionele werkplek. Ze kunnen gebruik maken van een vergaderruimte, wat heel wat professioneler overkomt dan wanneer ze klanten thuis aan de keukentafel moeten ontvangen.”

Bar d’Office in Turnhout heeft al een aantal bedrijfjes zien doorgroeien. Ellen Bisschops: “Hans Claesen van C-Works was onze eerste coworker. Hij is bij ons gebleven tot hij zijn eerste werknemers ging aanwerven en een eigen kantoor opende. De mensen van softwarebedrijf Know.bi komen nog altijd bij ons. Ze zijn intussen al met een 10-tal medewerkers maar die werken veel bij de klanten.”