Nadat ze een aantal jaren werkte in sterrenzaken als Oud Sluis, De Pastorale en ’t Zilte opende Nicky Cuppens 2 weken geleden de foodbar & shop La Tierra aan de Meir in Eindhout. Inspiratie voor het concept haalde ze in Barcelona. “Wanneer je daar tapas gaat eten, kan je vaak ook de wijn kopen en mee naar huis nemen”, vertelt ze.

Nicky Cuppens (25j.) studeerde in 2010 af en deed vervolgens een toer langs enkele sterrenrestaurants, waar ze in de keuken belandde. Eind 2015 ging ze op eigen benen staan met een homecooking concept, vorig jaar aangevuld met een foodtruck. “Ik kookte van thuis uit en was eigenlijk op zoek naar een keuken”, doet ze het verhaal. “Kris Gijbels van Euro Gijbels, 1 van mijn goede klanten, signaleerde dat in Eindhout een vroegere groenten- en fruitwinkel leegstond waarin een keuken aanwezig was. Ik ben gaan zien en dit was het.”

Alles in huis gemaakt
Na een verbouwing opende ze op 22 januari de deuren van La Tierra, Spaans voor ‘wereld’ en ‘aarde’. Ze runt de zaak met haar vriend Jens Pocket (25j.), die daarvoor zijn job als freelance licht- en geluidtechnicus laat staan. “Onze keuken heeft invloeden van overal”, vertelt de horecadame. “Vrijdagavond hebben we Aziatische tapas met huisgemaakte sushi. We maken trouwens alles in eigen huis, van de mayonaise tot de limonade en icetea.”

Al dat lekkers verkoopt ze ook in de winkel in dezelfde ruimte. Die heeft ook een charcuterietoog, er liggen verse groenten en fruit. “De focus ligt op beide delen, het is een totaalconcept”, aldus nog Nicky Cuppens. Het restaurantgedeelte biedt plaats aan 28 gasten. “De zaken liepen de voorbije 2 weken zeer goed”, geeft de jonge onderneemster nog mee.