Netropolix neemt 3 nieuwe stagiairs onder zijn hoede

Netropolix_ver_roodNetropolix is verheugd ook dit jaar enkele stagiairs van de Thomas More hogeschool te mogen ontvangen en opleiden. Ze maken gedurende 3 maanden deel uit van de meest uitdagende projecten bij Netropolix. De sterke band met Thomas More heeft zowel voor ons als voor de studenten grote voordelen, legt zaakvoerder Koen Vanlommel uit: “Wij bieden de studenten een stage aan waarin ze de verschillende stappen van het ontwikkeltraject overlopen en op die manier van het echte ‘werk’ proeven. Met de komst van de stagiairs waait er ook een frisse, nieuwe wind binnen in het bedrijf.” En er is nog meer goed nieuws voor het jonge geweld vertelt Koen, want “een mooi aantal onder onze vaste medewerkers is hier destijds ook begonnen via een stage…”

Wie zijn die nieuwe aanwinsten van Netropolix dan?

Yoram Geeraerts
Gedurende 3 maanden een volledig project mee helpen opbouwen? Yoram Geeraerts, student Toegepaste Informatica, heeft er al zin in: “Een project uitwerken van begin tot einde klinkt uitermate boeiend en leerrijk.” Yoram heeft het geluk zich geheel te mogen uitleven met een nieuwe applicatie op Windows 8 en hij doet dit samen met stagiair en medestudent Michiel Heylen. “Ik beschouw mezelf als een ‘allround’ IT’er en een fulltime job binnen de IT-sector is mijn streefdoel.” Hopelijk betekent deze stageplaats bij Netropolix voor Yoram het startschot van een hele mooie carrière in ICT…

Michiel Heylen
Een blij weerzien, laten we het zo zeggen. Michiel Heylen heeft, toen hij nog op de middelbare school zat, reeds een stage doorlopen bij Netropolix. En hij komt terug voor meer: “Dankzij die ervaring weet ik dat hier veel kennis te vergaren valt en ik kan niet wachten om met de laatste nieuwe Microsoft-technologieën aan de slag te gaan.” Michiel zal samen met zijn medestudent Yoram een applicatie op Windows 8 ontwikkelen en terwijl Yoram zich vooral richt op de front-end van het programma, zal Michiel de back-end voor zijn rekening nemen. Michiels plannen voor de toekomst liggen nog niet op tafel, maar programmeren is zijn paradepaardje en hij hoopt dan ook in deze richting door te groeien.

Thijs Joos
Thijs Joos is dit jaar de enige stagiair binnen de opleiding Bedrijfsmanagement/Marketing die het Netropolix team komt versterken. En hij zal zijn handen uit de mouwen mogen steken. Een volledige sterkte-zwakteanalyse (SWOT), onderzoek naar de Macro- en Micro-omgeving, een klanttevredenheidsstudie, een prijs- en strategiebepaling, het testen van de website van Netropolix: dit en nog veel meer behoort tot het takenpakket van Thijs. Of hij het ziet zitten: “Ik verwacht een eerste kennismaking met het échte bedrijfsleven en hoop op het einde van de rit een duidelijk beeld te krijgen over mijn sterke en zwakke punten.” Over zijn toekomst is Thijs alvast ambitieus: “Ik zou graag de Sales ingaan en ooit doorgroeien tot Accountmanager Large accounts of Sales manager, maar voorlopig blijf ik met mijn voeten op de grond en hoop ik zo veel mogelijk bij te leren bij Netropolix.”