netropôlixPakweg een jaar na de fusie van de computerbedrijven Netropolix (Geel) en Zeb Computing (Grobbendonk) tot Netropolix heeft de nieuwe groep een omzetstijging van 25% gerealiseerd. “Het loopt uitstekend”, zegt zaakvoerder Koen Vanlommel. “Wij zijn enigszins behoedzaam maar wij durven vooropzetten dat we er ook in 2013 nog eens 20% zullen bovenop leggen.”

De fusie was een wel doordachte strategische operatie. “Wij waren als ondernemingen sterk complementair aan elkaar en kunnen zo in een grotere regio snelle service bieden. Het nieuwe Netropolix kan op die manier zijn dienstverlening bovendien aanbieden aan een bredere doelgroep, van de startende ondernemer tot de grotere KMO’s, elk met andere technologische behoeften. We beschikken nu zelfs over een eigen showroom waar we alle IT-materiaal kunnen demonstreren. We doen tevens in telefooncentrales en copiers.”

Het nieuwe Netropolix is op die manier uitegegroeid tot een van de toonaangevende IT-bedrijven in de Kempen. Er werd ondertussen al een derde vestiging geopend in Turnhout. De groep stelt vandaag zo’n 40 mensen tewerk.

Geen crisis dus bij Netropolix? “We voelen de crisis toch wel bij onze klanten. Sommigen hebben het moeilijk, anderen zijn zelfs failliet gegaan. Het komt er dus op aan heel voorzichtig te blijven en problemen te vermijden.”

De meerderheid van de aandelen in Netropolix is in handen van Koen Vanlommel en Gust Vervoort, de vroegere eigenaar van Zeb Computing. Ook enkele personeelsleden hebben participaties in het bedrijf.