Een bijzondere plechtigheid vanmorgen aan de Kleinhoefstraat in Geel. De Geelse burgemeester sloot op de parking van Voka een zakelijk huwelijk, namelijk tussen Koen Vanlommel (Netropolix, Grobbendonk) en Tim Sleebus (COVR, Balen). Hun 2 it-bedrijven smelten samen en gaan verder onder de naam Netropolix. Aan de Kleinhoefstraat investeert het bedrijf in een nieuwbouw van 3,5 miljoen euro.

In een feestelijke bruidstoet kwamen Koen Vanlommel en Tim Sleebus aangereden in hun gedecoreerde auto, met in hun zog hun gevolg. Burgemeester Vera Celis stond hen gedrapeerd in de Belgische driekleur op te wachten en voltrok dit ongewone huwelijk. Op de aansluitende receptie kregen we uitleg.

“We werken al veel jaren samen”, zeggen de 2. “Vorig jaar kochten we samen de grond aan voor een nieuwbouw en een fusie lag in het verlengde.” Beide it-bedrijven zeggen over een aanvullende expertise te beschikken. Netropolix bouwt infrastructuur voor KMO’s en verkoopt softwarepakketten voor de syndicus en rentemeester. De onderneming heeft een 50-tal mensen in dienst, verspreid over vestigingen in Grobbendonk, Geel en Turnhout. COVR heeft medische beroepsverenigingen als belangrijkste klanten en werkt met een 20-tal medewerkers vanuit de Oude Tramstraat in Balen.

Verhuizen in 20-jarig bestaan
Op termijn zijn de hoofdvestigingen gedoemd om te verdwijnen, want Netropolix kondigde meteen de plannen aan voor een nieuwbouw. “De bouwaanvraag is binnen en we wachten nu op de goedkeuring”, zegt Koen Vanlommel, die de functie van CEO krijgt. Tim Sleebus is de nieuwe COO. “We hopen dit voorjaar nog de goedkeuring te krijgen zodat we na de bouwvakantie kunnen starten. Eind 2019 willen we verhuizen zodat we op onze nieuwe locatie ons 20-jarig bestaan kunnen vieren.”

De nieuwbouw aan de Kleinhoefstraat in Geel, naast Voka, krijgt 5 verdiepingen, waarvan Netropolix er zelf 2 wil gebruiken om er op termijn 120 mensen te werk te stellen. De overige 3 worden verkocht. De investering voor hun deel van het pand bedraagt 3,5 miljoen euro, incl. aankoop grond en inrichting.