Nestinox groeit verder door vanuit Oud-Turnhout

De Nederlandse groep Nestinox bouwt vanuit Oud-Turnhout een eigen marktpositie op in België. “Het gaat vandaag zeker niet makkelijk maar we werken des te harder”, zegt Angélique James van het bedrijf.

Nestinox is een specialist in bevestigingsmaterialen in inox. Dat gaat van bouten, moeren, schroeven, veren, ringen tot betonverankeringen, machinevoeten en beveiligingsschroeven. “Wij werken oa. voor de bouwsector, de scheepsbouw, de fietsenhandel, de openbare besturen enz. We moeten knokken. Zeker weten. Wij gaan vanuit Oud-Turnhout tot zelfs ver in Wallonië.”

Nestinox importeert zijn inox-producten doorgaans vanuit het Verre Oosten. Het bedrijf tekende verleden jaar voor een omzet van pakweg 10 miljoen euro en stelt 40 mensen tewerk. De familie Steegman heeft de groep vanuit Best bij Eindhoven stevig onder controle. “Wij willen een professionele partner zijn voor onze klanten. Wij zijn niet zomaar toeleveranciers die de klanten dan maar aan hun lot overlaten. Wij willen de klus samen met hen klaren.”

Een primeur: Nestinox heeft onlangs zijn assortiment uitgebreid met de zogenaamde Quick spaanderplaatschroef. Het gaat om een zelfborende schroef als verbeterde versie van de Cutter. Door de dubbele boorwerking is voorboren voortaan overbodig.