Nestinox breidt assortiment glasbevestigers uit met SIRIO F

Sirio-F-1Nestinox, met een Belgische vestiging in Oud-Turnhout, is sinds begin dit jaar de exclusieve vertegenwoordiger om de unieke glasbevestigers van het Italiaanse bedrijf Nuova Oxidal, op de Benelux-markt te brengen. “Onze relatie met Nueva Oxidal is prima”, zegt commercieel directeur Dennis Steegman. “We zijn sinds begin dit jaar met elkaar in contact gekomen en de samenwerking is uitstekend.” Nuova Oxidal is doorlopend bezig met het verbeteren van haar producten en uitbreiden van haar assortiment.

Nestinox is al sinds 1979 partner specialist in inox bevestigingsmaterialen. “Dat gaat van bouten, moeren, schroeven, veren, ringen tot betonverankeringen, machinevoeten en beveiligingsschroeven en nu dus ook glasbevestigers”, vertelt Steegman. Door de samenwerking met Nuova Oxidal wordt het assortiment glasbevestigers nu uitgebreid met een nieuw profiel voor het bevestigen van balustrades en leuningen, de zogenaamde SIRIO F. “Testen wijzen uit dat SIRIO F voldoet aan alle gangbare normeringen, installatie- en belastingseisen. SIRIO F is verkrijgbaar als muurbevestiging, zichtbare of verzonken bevestiging. Voor de bevestiging van SIRIO F is geen speciaal gereedschap nodig en glazen panelen die al geïnstalleerd zijn, kunnen eenvoudig worden aangepast waardoor de uitlijning zeer makkelijk en snel is uit te voeren.”

Er werken bij Nestinox in totaal zo’n 35 personen, waarvan 4 bij Nestinox N.V., de Belgische vestiging in. In 1991 wordt de 1e buitenlandse Nestinox vestiging opgericht en is Nestinox N.V. een feit. Tegenwoordig heeft Nestinox België een binnen- en buitendienstmedewerker voor zowel Vlaanderen als Wallonië in dienst. Vorig jaar realiseerde Nestinox een omzet van zo’n 10 miljoen euro. Nestinox heeft als doel haar groei naar een positie in de Europese top voort te zetten door een professionele partner te zijn voor zowel haar klanten, leveranciers als medewerkers. “Wij werken o.a. voor de bouwsector, de jacht- en scheepsbouw, de fietsenhandel, de metaalsector, zonwering, kassenbouw, machinebouw enz. Wij gaan vanuit Oud-Turnhout tot zelfs ver in Wallonië.”