Tien faillissementen deze week

De rechtbank van koophandel in Turnhout heeft de bvba Dhati failliet verklaard op bekentenis. De onderneming baatte de winkel De Zwerver op de Turnhoutsebaan in Mol uit, gespecialiseerd in textiel en buitensportmateriaal. De concurrentie in de sector werd de zaak fataal. De Zwerver in Mol heeft niets te maken met de gelijknamige winkel met een gelijkaardig aanbod in Herentals, die gewoon open blijft. De bvba Dhati had nog één bediende in dienst. Tom Vandecruys is aangesteld als curator.

De handelsrechtbank verklaarde ook de cv JBG Investment, Kastelein in Turnhout, failliet samen met de zaakvoerder Joost D.H. De 41-jarige Nederlander is geen onbekende voor het Belgische en het Nederlandse gerecht. Begin vorig jaar streek D.H. neer in Turnhout waar hij het café Beiaard zou gaan omvormen tot een broodjeszaak. Een project waar niets van in huis kwam. Aannemers die er gewerkt hadden, zagen geen centen. Midden vorig jaar werd de Nederlander opgepakt en zat hij maandenlang in voorhechtenis, verdacht van oplichting, valsheid in geschrifte, het gebruik van valse stukken en misbruik van vertrouwen. Eind oktober werd D.H. zonder voorwaarden op vrije voeten gesteld in afwachting van zijn proces.

Nog in Turnhout werd de projectontwikkelaar nv Promenade uit de Rubensstraat failliet verklaard op dagvaarding. Tom Van Even is aangesteld als curator.

Heidi Daneels uit Hulshout heeft zelf de boeken neergelegd van haar handel in baby-, kinder- en zwangerschapskledij in de Doodsbroekstraat. De rechtbank van koophandel heeft Hilde Van Dijck gevraagd als curator.

De eetgelegenheid van Sandra Daems op de Poederleeseweg in Herentals is op dagvaarding failliet verklaard. Steven Heylen treedt op als curator.

Nog in Herentals valt aan de Zandstraat het doek over het eethuis Maxim’s. De zaakvoerders legden zelf de boeken neer. De zaak is al enkele weken gesloten. Opnieuw is Steven Heylen de curator.

De bvba Technidee, Industrieweg in Westerlo, tekende voor elektrotechnische installatiewerken. De onderneming werd gedagvaard door schuldeisers. De curatoren zijn Jacques Arnauts-Smeets en Gunther Peeters.

Het licht gaat uit bij de bvba Visko, een schildersbedrijf gevestigd in de Kuiltjesstraat in Oud-Turnhout. De faling kwam er op eigen aangifte. Tom Van Even is de curator.

In de Albertstraat in Beerse is de bvba Herman Boeckx failliet op bekentenis. De onderneming voerde buiten- en binnenschrijnwerken uit in hout en metaal. Wim Roefs en Wim Nysmans zijn de curatoren.

Na dagvaarding werd de bvba E-Transax, Kievitsheide in Rijkevorsel, failliet verklaard. Het gaat om internationaal transportbedrijf. De curatoren zijn Wim Roefs en Wim Nysmans.

Op onze overzichtspagina vind je de volledige lijst van faillissementen die verschenen in het Staatsblad.

(Marc Peeters)