Neel Van Dyck mag een jaar lang het voormalige gemeentehuis van Eindhout gratis gebruiken om haar Kasteel KaNeel in onder te brengen. Ze won de pop-up ondernemerswedstrijd van de gemeente Laakdal. “Het wordt een lunch- en ontbijtzaak met vooral streek- en seizoensproducten”, zegt de 24-jarige onderneemster.

“Het is altijd mijn ambitie geweest om een eigen zaak te starten”, vertelt een gelukkige Neel Van Dyck. “Om ervaring op te doen heb ik veel in restaurants en brasseries gewerkt, zo ook in een bakkerij. Ik volg momenteel nog een opleiding banketbakker en hulpkok in het volwassenenonderwijs aan Piva in Antwerpen. Nu komt die eigen zaak een beetje sneller dan verwacht.”

Merode-ondernemers
Het is de bedoeling om Kasteel KaNeel midden december te openen en zeker tegen de kerstmarkt op 17 december. Die zal een 60-tal zitplaatsen krijgen. “Ik ga dat samen met mijn vader doen. Die heeft al een aantal zaken opgestart zoals Westelfolk en jeugdhuis Phoenix in Westerlo. Hij gaat vooral de keuken doen en ik de zaal.”

De uitbaatster zal aansluiting zoeken bij de Merode-ondernemers, een club van lokale producenten, om zoveel mogelijk van hun producten te gebruiken. “En werken met seizoensgroenten, niet direct met de klassieke sla, tomaat en komkommer.” Verder zal ze zich specialiseren in verfijnde patisserie.

“Na een half jaar willen we de cijfers bekijken en nagaan of we het pand kunnen huren of kopen. Het is dus niet de bedoeling dat het bij een pop-up blijft”, aldus nog Neel Van Dyck.