De telefoon bij Netropolix in Bouwel staat vandaag roodgloeiend na ons bericht over de overname van Zeb Computing, dat op hetzelfde adres is gevestigd. Netropolix nam in 2011 de businessactiviteiten over van Zeb en opereert sindsdien volledig onafhankelijk. “In de volksmond worden wij nog altijd Zeb genoemd maar wij zijn wel degelijk niet overgenomen”, benadrukt Emanuel van der Aalst van IT-bedrijf Netropolix.

Bij de overname werkte bij Netropolix een 10-tal mensen. Tegen het einde van het jaar hoopt het bedrijf de kaap van de 50 medewerkers te halen. “Dit jaar zitten we op koers om opnieuw een groei van 25% te realiseren ten opzichte van vorig jaar”, vertelt van der Aalst. “Vorig jaar konden we netto 8 mensen uit de regio aan een nieuwe baan helpen. De eerste 10 maanden van dit jaar konden we nog eens 7 mensen extra overtuigen om voor ons te komen werken. We gaan bewust op zoek naar mensen uit de streek die het beu zijn om 4 uur per dag in hun auto te zitten.” De verklaring bij de flinke groei ligt volgens het bedrijf bij een sterke ploeg en een ambitieus managementteam onder leiding van CEO Koen Vanlommel.

Verhuizing gepland
De afdeling Infrastructuur van Netropolix is ondergebracht in het ex-Zeb-gebouw van in Bouwel, waar een verdieping wordt gehuurd. De softwareontwikkeling gebeurt vanuit Officenter in Geel. Voorlopig toch nog. “We hopen eind 2019 te verhuizen naar een nieuwbouw in Geel”, verklapt Emanuel van der Aalst. “Dat zou dan mooi samenvallen met onze 20ste verjaardag.”