Nedschroef Herentals levert grootste machine ooit

Nedschroef NedMax transportNedschroef Herentals bouwt machines die op hun beurt bouten, moeren en andere bevestigingsmaterialen produceren, van klein tot zeer groot.

Gisteren is de tot nu toe voor Nedschroef Herentals grootste machine in haar soort ooit aan haar reis naar de klant begonnen. Deze NedMax kan brede en vooral lange bevestigingsmiddelen aanmaken. Het 186 ton zware gevaarte is meer dan 15m lang, 3,8m breed en 3,9m hoog en zal tot 90 bouten per minuut produceren.

Vanuit Herentals gaat het naar Vlissingen, per zeeschip dan naar de haven van Houston (VS) en dan per spoor naar de klant (The Brunner Manufacturing Company) in Mauston, Wisconsin. Daar wil de Amerikaanse klant de machine nog voor het einde van het jaar in gebruik nemen

Nedschroef Herentals zette in 2012 27 miljoen om (-3.4%). Hoewel de kosten flink lager lagen dan in 2011 eindigt het bedrijfsresultaat toch lichtjes lager. In ’11 stonden op resultatenrekening immers nog flink wat bestellingen in uitvoering geboekt.

Nedschroef Herentals telde in 2012 113,5 FTE. Het is een dochter van de Nederlandse Nedschroef Holding BV, uit het Noord-Brabantse Helmond. Het conglomeraat omvat 21 ondernemingen in 14 landen. Nedschroef bedrijven vervaardigen bevestigingsmiddelen en machines en gereedschappen voor het warm en koud vervormen van staal. Het bedrijf levert vooral aan (toeleveranciers van) de autoindustrie en de bouw van bruggen. In totaal werken er 1.570 FTE bij de verschillende Nedschroef bedrijven.