Nederlandse Plukon Food Group neemt Lintor en Verbinnen over

verbinnenDe failliete kippenslachterij Lintor en kipverwerkingsbedrijf Verbinnen uit Olen hebben een overnemer gevonden. Het gaat om het Nederlandse bedrijf Plukon Food Group, dat in ons land al drie andere vestigingen heeft: in Aarschot, Maasmechelen en Moeskroen.  Plukon  neemt de grond, de gebouwen en de machines van Lintor en Verbinnen over en wil in een eerste fase ongeveer 200 mensen in dienst nemen. Na grondige vernieuwingsinvesteringen in de slachterij zal de productie hervat worden, maar het kan nog enkele maanden duren vooraleer de kippenslachterij opnieuw volledig operationeel is.

Eind februari heeft de rechtbank het faillissement van Verbinnen Poultry Group (VPG) uitgesproken. Voor het faillissement werkten in de Olense kippenslachterij 450 mensen. De combinatie Lintor/Verbinnen was goed voor zo’n 750.000 geslachte kippen per week. De klanten bevonden zich voornamelijk in West Europa, met een sterke focus op de Belgische retail. Het afvalverwerkingsbedrijf Verlirend, een ander onderdeel van VPG, is overgenomen door de firma Lipa.

Plukon Food Group telt in totaal 13 vestigingen waaronder 5 in Nederland, 5 in Duitsland en 3 in België. De overname van Lintor en Verbinnen past in de ambitie van het Nederlandse bedrijf om haar vooraanstaande positie in de West-Europese markt verder te versterken. In de 13 verstigingen samen zijn momenteel zo’n 4000 medewerkers actief. De omzet van Plukon Food Group bedraagt 1,4 miljard euro.