De Nederlandse Rosebud Holding heeft Beneparts overgenomen, gespecialiseerd in onderdelen voor vrachtwagens, trailers, bussen en bestelwagens. Daarmee wordt het Turnhoutse bedrijf een zusterfirma van Wijlhuizen uit Arnhem, dat deel uitmaakt van dezelfde holding en in dezelfde sector actief is. De naam Beneparts blijft bestaan, zo ook de vestiging in Turnhout.

Wijlhuizen werd in 1952 opgericht en is in eigen land marktleider in het leveren van onderdelen voor trucks en trailers, werkplaatsbenodigdheden en gereedschappen. Er werken bijna 150 mensen en de omzet bedraagt 40 miljoen euro. Bij Beneparts gaat het om een 40-tal mensen die een omzet van ongeveer 20 miljoen bijeen werken.

Stefan Govers, zaakvoerder Beneparts, ziet veel toegevoegde waarde. “We zullen het gamma nog dit jaar kunnen uitbreiden met de trailerbouwdelen van Wijlhuizen. Ook de digitale Wijlhuizen Connects-catalogus en bestelomgeving zullen we omarmen, misschien al eind dit jaar.”

Het personeel van Beneparts is vorige week op de hoogte gebracht en heeft intussen zelfs al een bezoek gebracht aan het hoofdkantoor van Wijlhuizen in Arnhem. Later is het de bedoeling dat ook het personeel van Wijlhuizen bij Beneparts op bezoek komt.

Objectief: 100 miljoen omzet
De overname brengt de gezamenlijke omzet een heel eind in de richting van de 100 miljoen, die in het 5-jarenplan van de holding staat ingeschreven. Jim Bronkhorst, directeur van de werkmaatschappijen waaronder Wijlhuizen en nu dus ook Beneparts: “Wil je de komende jaren kunnen blijven meedoen, dan is schaalgrootte onontbeerlijk. Met 100 miljoen euro omzet zit je Europees gezien in de middenmoot en kun je je prima handhaven. Voor de kleineren wordt het een stuk lastiger.”

Wijlhuizen en Beneparts zijn lid van Group Auto en de groothandelsformule G-truck. Op die manier kenden de teams mekaar al vrij goed.