Natuurwinkel Herba opent in Beringen 3de vestiging

herbaTot nu beschikte natuurwinkel Herba over winkels in Mol en Geel. Het voorbije weekend ging een derde vestiging open in Beringen. “Daar zagen we voor ons nog potentieel”, zegt Gerlinde Daniels, die de winkel leidt met haar partner Gregory Willems.

Frank Willems en Gilberte Geuens openden in 1984 een eerste Herba in Mol, 5 jaar later gevolgd door het filiaal in de Nieuwstraat in Geel. Intussen werden hun kinderen Gregory en Kirsten ouder en zij stapten mee in de zaak. De dochter verdeelt haar tijd over de winkels in Geel en Mol, terwijl Gregory met schoondochter Gerlinde de leiding krijgt over Beringen.

Succesvolle start
“We hebben lang gezocht naar een bijkomende locatie”, bekent Gerlinde Daniels. “Tot we dit pand in Beringen tegenkwamen. Het voldeed aan onze verwachtingen en bovendien bleek er in de buurt niet zo’n groot aanbod aan biovoeding te zijn. Dat werd bevestigd tijdens het openingsweekend. Het werd een zeer groot succes.”

“Onze troeven zijn het uitgebreide aanbod aan verse producten zoals biologisch brood en groenten en onze productkennis. Mensen komen met heel gerichte vragen naar de winkel en door onze lange ervaring kunnen we goed advies geven. Zonder dat brede aanbod en die kennis zou het moeilijk zijn om op te boksen tegen de grote ketens.”