Natural Self, de start-up van de Geelse Isabelle Ulenaers, heeft zijn assortiment natuurlijke verzorgingsproducten uitgebreid. Het gaat om een vegan lippenbalsum. “De klanten vroegen ernaar”, zegt oprichtster Isabelle Ulenaers, die haar ondernemersverhaal brengt op de komende Made in Kempen Live.

De in 2016 gestarte onderneemster timmert dus naarstig verder aan de weg. “Aan de ontwikkeling van de nieuwe lippenbalsem hebben we toch wel een jaar gewerkt”, vertelt ze. “Bestaande lippenbalsems bevatten vaak schadelijke stoffen en drogen de lippen uit. We zijn gaan zoeken naar een balsem die 100% natuurlijk is, lippen een diepe voeding geeft en die kloven en wondjes heelt.”

Tot dusver bestond het gamma van Natural Self uit een dag- en nachtcrème, een bodyscrub, bodywash, enz. De distributie gebeurt via de eigen website/webshop, winkels, schoonheidssalons en dergelijke. Vanuit de Verenigde Staten kwam al 2 keer een flinke bestelling van een groothandel en verder lopen er contacten in Italië en Polen.

Nieuw kanaal
“Ik ben deze week gestart met de uitbouw van een nieuw kanaal, namelijk via apotheken en dermatologen”, kondigt Ulenaers aan. “De eerste contacten zijn heel positief. Dermatologen contacteren me ook al zelf met de vraag om de producten te kunnen uittesten. Ik ga nu eerst zelf de baan op, maar zoek op korte termijn 2 salesmensen om de verkoop mee uit te bouwen.”

Wil je het inspirerende verhaal van Isabelle Ulenaers live horen, schrijf je dan in voor Made in Kempen Live op donderdag 1 maart bij PFL in Beerse. Doe dat voor 31 januari zodat je profiteert van de 20% early bird-korting.