Nato grote klant bij Intersoft Electronics

Intersoft Electronics werkt aan een upgrade van een aantal oude radarsystemen van de Nato. Het bedrijf uit Olen heeft aan de Nato een goede klant. “Maar wij werken net zo goed voor de luchtverkeersleiding van de onderscheiden landen en voor radarproducenten zelf”, zegt Johny Zeven van het bedrijf.

Marcel Vanuytven en zijn broer Eddy zetten in de jaren tachtig hun bedrijf Intersoft Electronics op. De onderneming spitste zich na verloop van tijd vooral toe op de kwaliteitscontrole van radarsystemen voor de luchtverkeersleiding. Het bedrijf uit Olen heeft zich sindsdien ingegraven in die markt en er zich gekwalificeerd als outstanding. Ondertussen zijn ook verscheidene privé-investeerders toegetreden tot het kapitaal van de firma. Ze hebben een minderheidsparticipatie opgenomen.

Intersoft Electronics stelt vandaag zo’n 40 mensen tewerk en tekende verleden jaar voor een omzet van 6 miljoen euro. Daar werd een mooi bedrijfsresultaat van 902.000 euro op verdiend. 95% van de omzet gaat naar het buitenland. Maar ook Belgocontrol is klant aan huis bij Intersoft Electronics.

Marcel Vanuytven is ondertussen nog altijd aan de slag bij het bedrijf. Broer Eddy heeft zich van zijn kant meer toegespitst op het zusterbedrijf Time Tronics dat vooral metingen verricht bij sportwedstrijden.
Of Intersoft Electronics dan geen last heeft van de crisis? “Integendeel”, zegt Johny Zeven. “Nogal wat organisaties proberen te besparen en opteren voor een upgrade van hun toestellen in plaats van er nieuwe te kopen.”

Verwant en interessant: