Nationale transportprijzen voor BE-Trans en IOK Afvalbeheer

Bert Vranckx, managing director van BE-trans.

IOK Afvalbeheer en BE-Trans, beide uit Geel, zijn gisteravond in de prijzen gevallen tijdens de 25ste uitreiking van de Transport & Logistics Awards. Het event van Transportmedia vond plaats in de gebouwen van Tour & Taxis in Brussel. IOK Afvalbeheer kreeg de trofee van Truck Fleet Owner of the Year 2017. BE-Trans mocht de ICT Award 2017 in ontvangst nemen. De Transport & Logistics Award bekronen jaarlijks de ‘best practices’ van bedrijven die actief zijn in de logistieke en transportsector.

IOK Afvalbeheer zorgt voor de afvalinzameling in 29 Kempense gemeenten en moet zich als intercommunale houden aan strikte regels, zoals een openbare aanbesteding bij aankopen. openbare aanbesteding uit te schrijven). “Toch slaagt ze erin haar kostenparameters perfect te beheersen en de efficiëntie van haar wagenpark te vergroten, wat uiteindelijk ook de bevolking ten goede komt omdat die van betere diensten geniet”, zegt de jury in zijn rapport. “We kunnen bijvoorbeeld de digitalisering van alle ophaalroutes vermelden waarmee de rit van een voertuig in real time kan worden aangepast wanneer een bewoner bijvoorbeeld laat weten dat zijn container niet werd geleegd. Ook wat de voortgezette opleiding van chauffeurs betreft, onderscheidt IOK zich door zijn vergevorderde professionalisme.”

Vereenvoudiging
BE-Trans ontving felicitaties van de jury voor een verregaande vereenvoudiging en automatisering van de administratie. “Zo wordt op de dispatching iedere vracht op de voet gevolgd via een track & trace-systeem waardoor de dispatcher een duidelijk overzicht krijgt van alle geplande ritten. Bovendien worden de transportdocumenten (wekelijks 2000 stuks) allemaal ingescand. De gescande barcodes, die gekoppeld zijn aan het document, zorgen ervoor dat alle documenten weggeschreven worden naar de juiste map met de juiste bestandsnaam.”

De uitreiking werd bijgewoond door meer dan 1.200 genodigden uit de sector.