Nationale Award voor project Award Kempische Persoonlijkheid

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJunior Chamber International (JCI) Gheel&Thals, de vereniging van jonge en ondernemende mensen uit de grote regio Geel, Herentals, Mol, Westerlo, Olen en Retie, is op het Nationaal JCI Congres in Antwerpen in de bloemetjes gezet. In de categorie ‘Best Local Community Empowerment Programm’ kaapten ze met het project ‘Award Kempische Persoonlijkheid’ de hoofdprijs weg.

“We streefden met de verkiezing van Kempische Persoonlijkheid twee JCI-basisdoelstellingen na”, vertelt An Delen, voorzitter JCI Gheel&Thals. “Enerzijds de actieve betrokkenheid bij de maatschappij als geheel en anderzijds het bevorderen van contacten op alle niveaus.” De Jury van de Nationale JCI Awards was onder de indruk van de resultaten. “Met een 100-tal aanwezigen op het slotevent, waar Tom van Dyck als 1e winnaar verkozen werd, en een 2000-tal Kempenaren die via de website gestemd hebben, werden deze doelstellingen duidelijk ingevuld.”

JCI staat voor Junior Chamber International en is een internationale organisatie voor jonge leiders en ondernemende mensen tussen 18 en 40 jaar. JCI biedt aan jonge mensen de kans om hun leiderschapskwaliteiten, verantwoordelijkheidsbesef, medemenselijkheid en ondernemingszin te ontwikkelen. De vier basispijlers van JCI zijn Individu, Gemeenschap, Business & Netwerking en Internationalisme.