dcm wielerteamNadat meststoffenproducent DCM uit Grobbendonk zich in 2013 terugtrok uit het professionele wielrennen, houdt nu ook het gelijknamige jeugdwielerteam er eind dit jaar mee op. Dat kondigt ploegleider Bob De Cnodder aan op RTV. Niet het dichtdraaien van de financiële kraan is de oorzaak, wel de mentaliteit bij de renners.

Bekende namen
Het DCM Youth Cycling Team is sinds 1993 aangesloten bij de Belgische Wielerbond en richt de focus op de begeleiding van jonge renners. Maar de mentaliteit bij een aantal van hen is volgens De Cnodder de jongste jaren sterk veranderd. Ze stappen snel over naar een andere ploeg en tonen niet echt het karakter dat van een renner wordt verwacht. Daardoor is het moeilijk om de vrijwilligers waarop de club draait, te blijven motiveren. Bovendien wordt de sport almaar duurder, waardoor er meer van de sponsors wordt verlangd. Het jeugdteam bracht door de jaren heen bekende renners voort: Nick Nuyens, Thomas De Gendt, Arne Daelmans, enz.

Nog voor de Grobbendonkse onderneming in 2013 stopte als cosponsor van het profteam Vacansoleil-DCM, had het bedrijf al zijn overeenkomst voor de jeugdploeg hernieuwd tot eind 2015. Een nieuwe verlenging komt er dus niet meer.