't Soete Mol chocolaterie webshop doopsuikerChocolaterie ’t Soete uit Mol is gestart met een webshop. Of hij daarmee de eerste ambachtelijk chocolatier is, durft zaakvoerder Stef Cools niet met zoveel woorden zeggen, “maar ik ken in Vlaanderen geen andere”. Heikele punt is de kwaliteit van de chocolade tijdens het transport. “Om absoluut zeker te zijn van de smaak na de verzending, verstuurden we eerst tientallen proefpakketten naar onszelf”, vertelt Stef Cools. “Dit doen we zelfs nu nog dagelijks. Zo controleren we dat onze speciale koelverpakkingen de versheid en smaak van onze producten in alle weersomstandigheden bewaren.”

De Molse chocolatier is altijd een voorloper in zijn sector geweest. 15 jaar geleden was hij de eerste met een chocoladeautomaat die hij in zijn zaak in het centrum integreerde. En nu is de webshop, waarmee hij klanten over heel België wil aanspreken. Maar daar ging een lange voorbereiding aan vooraf.

Verregaande afspraken
“Met bpost hebben we verregaande afspraken gemaakt, precies om de producten zo snel mogelijk bij de klant te krijgen”, legt Stef Cools uit. “Zij verzamelen dagelijks in elk dorp de bestellingen en brengen die naar Olen, van waaruit ze met een grotere vrachtwagen naar Antwerpen gaan. Wij komen als laatste in Mol aan de beurt zodat onze producten rechtstreeks naar Olen en vervolgens naar het distributiecentrum in Antwerpen kunnen. ’s Anderendaags worden ze overal geleverd.” Alle bestellingen worden klaar gemaakt en in een thermische verpakking gestoken in de winkel in Mol.

Voor de ontwikkeling van de webshop deed ’t Soete een beroep op Pixeo uit Geel. “Om de smaakpapillen van bezoekers te activeren, schakelden we voor foto’s van de pralines en de delicatessen een professionele fotograaf in die zich specialiseert in voeding”, zegt zaakvoerder Koen Mertens. “Stef kon zich volledig concentreren op het commerciële luik van zijn webshop en het inhoudelijk invullen van de productpagina’s.”