Na Tielen ook in Kasterlee een zelfstandig BNP Paribas Fortis-kantoor

Steven Cools (links) en Pieter Diels

Steven Cools (links) en Pieter Diels

Het kantoor van BNP Paribas Fortis in Kasterlee heeft zich sinds 5 december verzelfstandigd. Zaakvoerders zijn Pieter Diels, die al 8 jaar het gelijknamige bankkantoor in Tielen runt, en Steven Cools, sinds enkele maanden kantoordirecteur in Kasterlee. De verzelfstandiging kadert binnen een grotere operatie die de bank doorvoert naar de invulling van de kantoren.

“We hadden een dossier ingediend om te kunnen verzelfstandigen en het is ons toegekend”, zegt Steven Cools. 1 medewerker blijft verder werken in het Kastelse kantoor, terwijl 2 anderen naar Turnhout verhuizen. “Het grote voordeel van een zelfstandig kantoor is dat we stabiliteit kunnen bieden aan de medewerkers, terwijl er in de banksector altijd wel personeelsverschuivingen zijn.”

Eigen koers
Pieter Diels zal zich toeleggen op de particuliere klanten, terwijl Steven Cools het aanspreekpunt wordt voor ondernemers. “Met een verzelfstandigd kantoor kunnen we voor een stuk onze eigen koers varen, terwijl we toch blijven genieten van een aantal voordelen van de grootbank, zoals de marketing en IT-infrastructuur.”

Op termijn denken de 2 om eventueel nog een 3de kantoor bij over te nemen. “Maar dan spreken we over 2 of 3 jaar. We gaan eerst dit op de rails zetten”, aldus nog Steven Cools.