Na 7 jaar ploeteren is nieuwbouw bijna klaar

vanende en roxy nieuwbouw kopieNa 7 jaar ploeteren om een stukje bosgrond middenin industrieterrein om te vormen naar industriegrond, is de nieuwbouw van Van Ende & Roxy bijna klaar. Einde mei hoopt de industriële wasserij haar intrek te kunnen nemen in het nieuwe pand.

„We hebben een pand aan de Lierseweg in Herentals. Daaraan grenzend bezitten we een stukje grond, dat tot voor kort bosgrond was. Een beetje gek, want het lag middenin industrieterrein. Na 7 jaar lobbyen en duwen en trekken, konden we dan toch beginnen bouwen”, vertelt Jo van Ende. „Naast de bestaande 1200m2 bouwen we nu een extra 1400m2 aan.”

Einde van de maand begint het bedrijf met het overplaatsen van de machines. Het tweede filiaal op de Toekomstlaan sluit en wordt tegen het einde van mei ondergebracht in het nieuwe pand. „Met de uitbreiding hebben we veel meer ruimte en kunnen we nog beter functioneren. We zullen meer klanten kunnen aantrekken en doorgroeien.”

Van Ende Roxy bestaat sinds 1952. De familiezaak was eerst gevestigd in het centrum van Herentals onder de naam De Zwaan. In 1985 werd de wasserij Roxy uit Geel overgenomen. Vandaag heeft de derde generatie het roer in handen.

Van Ende & Roxy stelt 54 mensen tewerk en wast zo’n 35 ton linnen en kledij per week. „Dat zijn zo’n 35.000 stuks werkkledij, 20.000 T-shirts en 20.000 stuks uit de horeca”, weet Jo Van Ende. Van Ende & Roxy heeft zo’n 10 camions en camionettes op de baan die dagelijks het linnen bij bedrijven, hotels, horecazaken en kledijverhuurbedrijven ophalen.

„We doen veel meer dan alleen maar was- en droogdiensten. We willen bedrijven helemaal ontzorgen op vlak van linnen en kledij. We beschikken over een volledig geautomatiseerde wasstraat waar alle was en strijk door moderne en veilige machines gebeurt. Wij halen niet alleen de was op bij onze klanten, maar onderhouden en repareren ook kledij of linnen. Bij ons kan de klant kiezen: gewoon de was ophalen en gestreken terugbrengen, of een full service waarbij we linnen en kledij schoonmaken, strijken, repareren en zelfs terug in het schap bij onze klant leggen. Elk stuk is trouwens traceerbaar: onze klant logt in op onze server en kan perfect volgen wanneer zijn kledij of linnen in de wasstraat is, gestreken wordt of onderweg is. Kwaliteit en maatwerk!” besluit Jo Van Ende.