Geert Lodewyckx en Saskia Janssens hebben op de Campus Blairon in Turnhout de foodbar Food & More geopend. Het koppel baatte 10 jaar het populaire fietscafé Sas 5 uit langs het kanaal in Dessel. “We waren toe aan iets anders”, zeggen ze.

Food & More bevindt zich op de site van hogeschool Thomas More, meer bepaald op de benedenverdieping van een nieuwbouw met 47 studentenkoten en –appartementen. “Een kameraad van ons bouwde het project en zo deed de mogelijkheid zich voor om hier een dagzaak te starten. Dit konden we niet laten liggen”, vertelt Geert.

In de foodbar verkoopt het koppel broodjes, hamburgers, ribbetjes en andere gerechten. “De kaart is uitgebreider dan vroeger in Sas 5, waar we een beperkt aantal snacks serveerden”, aldus het koppel.

Studenten komen helpen
Ze zijn nu een 10-tal dagen open en zien hun klantenkring groeien. “Mensen uit de kantoren en van het stadsbestuur komen langs of we gaan er broodjes leveren. We hebben eigenlijk nog geen reclame gemaakt”, bekennen ze.

Helpende handen voor hun zaak moeten ze niet ver zoeken. “We werken ’s middags met 3 studenten die hierboven op kot zitten. Het gebeurt dat ze tot 13 uur werken, vlug andere kleren gaan aantrekken op hun kamer en dan zich dan naar de les haasten.”

Hun vroegere zaak in Dessel hebben ze intussen overgelaten aan nieuwe uitbaters.