Precies 2 jaar geleden centraliseerde MPI Pumps & Irrigation zijn activiteiten in een nieuwbouw op de bedrijvenzone Hoge Mauw in Arendonk. De stock kwam over vanuit Overpelt en de kantoren vanuit Oud-Turnhout. In die 2 jaar ging de omzet van 3,1 (2014) naar 4,4 miljoen (2016), of een stijging van zo’n 40%. Intussen zet de groothandel in pompen, beregening en drukleidingsystemen zijn eerste stappen in West-Afrika en het Midden-Oosten.

“Dat we zo sterk zijn gegroeid, is natuurlijk niet enkel door de nieuwbouw maar ook door goed ondernemerschap”, zegt CEO Reinier Teunissen. “Hoewel. Hier kunnen we klanten op een goede manier ontvangen, hebben we een showroom die we onlangs nog een stuk uitbreidden. Het werkt gewoon veel makkelijker vanuit 1 locatie.”

Naar 40% export
20% van de omzet komt momenteel uit export en dat percentage wil Teunissen de komende 3 jaar optrekken naar 40%. Veel groeipotentieel ziet hij nog in Nederland en in dat verband trok hij recent een nieuwe commerciële directeur aan, een Nederlander. Het personeelsbestand steeg trouwens van 10 bij de verhuizing naar 14 weldra.

“We krijgen nu ook de eerste bestellingen binnen vanuit West-Afrika en het Midden-Oosten”, gaat de CEO verder. “Daar is nog een hele grote behoefte aan kennis van pompen en techniek. Ik heb zelf veel gereisd naar die regio’s en dat begint nu zijn vruchten af te werpen. Exporteren naar die landen is niet vanzelfsprekend op administratief vlak, maar we krijgen hiervoor goede hulp van Voka en FIT. En als je naar daar kunt uitvoeren, dan is export binnen de EU kinderspel.”