Het fundraising event Moved to help van Rotary Club Turnhout is zondag 6 mei toe aan zijn 9de editie. Vanavond werd het event officieel voorgesteld en bleek dat de initiatiefnemers klaar zijn om een flinke stap voorwaarts te zetten. Ze sloten daarvoor samenwerkingen met onder meer Technofit in Kasterlee en de organisatie Move for Parkinson.

Het event vindt plaats in de omgeving van het vernieuwde boederijcomplex op Merksplas Kolonie. De organisatie daagt iedereen uit om mee te bewegen voor het goede doel. Dat kan door deel te nemen aan loopwedstrijden, fietstochten, wandelingen, G-voetbal enz.

“De mensen van Technofit zorgen voor een loopparcours van zo’n 8 km met natuurlijke hindernissen”, vertelt voorzitter Dirk Reyn van Rotary Club Turnhout. “Move for Parkinson is een vereniging die via de organisatie van fietstochten geld inzamelt voor onderzoek rond Parkinson. Zij tekenen ook voor ons fietsroutes van verschillende afstanden uit.”

Team Challenge
Bedrijven scherpen de teamgeest aan door deel te nemen aan de team challenge. De inschrijvingen daarvoor lopen nog tot 15 april. Daarnaast is er nog een uitgebreid randprogramma met onder andere een foodtruckfestival. De geselecteerde foodtrucks dragen allemaal het internationale kwaliteitslabel van La Chaîne des Rôtisseurs.

Vorig jaar mocht de serviceclub zo’n 1.600 bezoekers verwachten. Dit jaar wordt bij mooi weer gemikt op 3.000. De opbrengst gaat naar een aantal goede doelen in de regio. Vorig jaar bedroeg die 60.000 euro. Dit jaar hoopt de organisatie de kaap van de 70.000 euro te ronden.

www.movedtohelp.be