bobbejaanlandBobbejaanland in Lichtaart pakt dit seizoen uit met enkele nieuwigheden. Meest opvallend is Mount Mara, een virtual reality coaster in samenwerking met Samsung. Ook het entertainmentprogramma steekt in een nieuw jasje.

Roland Kleve, directeur van Bobbejaanland. “De ride, die mount Mara werd gedoopt, gebruikt de bestaande achtbaan van de Revolution. Je zet de Samsung GEAR VR op en waant je meteen in een andere wereld. Het verhaal neemt je mee op een spannend avontuur dat zich, net als The Forbidden Caves, afspeelt in Khyonesië. De ridetrack van de attractie verandert niet, maar met Mount Mara onderging de Revolution een complete gedaanteverwisseling.”

Vele toepassingen
Serge Vandriessche van Samsung: “Bij Samsung zijn we pioniers in de ontwikkeling van nieuwe technologieën en één daarvan is mobiele virtuele realiteit. Wanneer je een smartphone van Samsung vastklikt in de Samsung Gear VR, een speciale bril, word je onmiddellijk verplaatst naar een andere, virtuele wereld. De mogelijke toepassingen van deze nieuwe technologie zijn eindeloos en nu dus ook op het vlak van entertainment. De Mount Mara powered by Samsung is daar een mooi voorbeeld van en op deze manier zullen we duizenden mensen laten kennismaken met deze vernieuwende technologie.”

Er zijn dit jaar ook een aantal speciale momenten die Bobbejaanland niet aan zich wil laten voorbijgaan. Het einde van het schooljaar wordt bijvoorbeeld opnieuw uitbundig gevierd met een ‘School’s out!’ en tijdens de herfstvakantie wordt er gegriezeld voor Halloween. In juli en augustus stijgt de temperatuur in de Arena door de acts van de Franse compagnie Les Farfadais met een mix van acrobatie en opblaasbare creaties.

Bobbejaanland opent zijn deuren voor het nieuwe seizoen op zaterdag 28 maart.