Motorhomespecialist Dicar opent megashowroom

dicarDicar, Belgisch marktleider in de verkoop en verhuur van motorhomes, neemt in Geel een volledige nieuwbouw in gebruik. Die omvat een megashowroom met een accessoireshop, een werkplaats, carrosserieafdeling en magazijnen. Op de site staan ongeveer 400 kampeerwagens in voorraad, zowel nieuw als tweedehands, en daarmee biedt Dicar het grootste aanbod van Europa op één locatie.

Dicar maakte van de realisatie van de fly-over ter hoogte van de E313 en het Albertkanaal in Geel gebruik om fors te investeren in een volledig nieuw bedrijfspand. “Het gebouw is bewust een echte eye-catcher geworden”, zegt zaakvoerder Dirk Van Eyck. “We wilden goed zichtbaar zijn vanaf de fly-over en de snelweg en daarom bouwden we een showroom in twee verdiepingen. Op het dakterras tonen we onze tweedehands voertuigen.” De totale site is 30.000 m2.

1 op 3 verkocht door Dicar
Dicar heeft in Geel acht merken in het gamma waaronder in exclusiviteit voor België McLouis, meteen ook het meest verkochte merk in ons land. De markt van de motorhomes is een nichemarkt, maar de verkoop in ons land groeit en op deze trend speelt Dicar met deze investering volop in. In 2014 werden in België 2.887 nieuwe motorhomes verkocht, tegenover 2.637 het jaar voordien. Dat is een stijging van bijna 10%. Deze stijging is grotendeels te vinden bij Dicar, dat 1/3de of ongeveer 900 stuks realiseerde in 2014 waarmee het bedrijf zich marktleider in ons land mag noemen.

Dicar stelt in Geel 48 mensen te werk. Het bedrijf realiseerde in 2014 een omzet van 36 miljoen euro. Voor de volledige groep gaat het om 57,5 miljoen euro. Naast Dicar Geel maken Hainaut Caravaning, met vestigingen in Charleroi en Luik, en DC Motorhomes in Drongen deel uit van de Dicar Groep.

Donderdagavond is er in Geel de officiële opening voor genodigden. Van 28 februari tot 8 maart vinden actiedagen plaats voor de klanten.