Motary: nieuwe rondrit door de Kempen en bedrijven bezoeken

motaryZondag 4 september vindt de eerste editie plaats van Motary, een initiatief van Rotary Arendonk. Met je motor of oldtimer rij je een mooi parcours door de Kempen en onderweg bezoek je 3 bedrijven, die tevens dienst doen als start- en aankomstplaats. De deelnemende ondernemingen zijn Dicar in Geel, Wienerberger in Beerse en Frako in Weelde.

“Het blijft zoeken naar initiatieven die centen in het laatje brengen en die mensen en sponsors begeesteren”, zegt mede-initiatiefnemer Ronny Verschueren van Frako en lid van Rotaryclub Arendonk. “Binnen ons netwerk hebben we mensen aangesproken om hun medewerking te verlenen en hun bedrijf open te stellen. De route loopt over het bedrijfsterrein en zelfs door bedrijfsgebouwen. Het is dus een bijzondere openbedrijvendag. Bij elk bedrijf kan je starten en ook wat eten en drinken.”

Fors groeien
Het beste is om op voorhand in te schrijven via de website zodat je de route al krijgt doorgemaild en je in het startpunt niet hoeft te wachten. Starten kan trouwens tussen 10 en 13 uur en de route is 104 km lang. “Reken op een 3-tal uren dat je aan het rijden bent want we doen vooral kleinere wegen aan”, aldus nog Ronny Verschueren.

Meer dan 100 deelnemers schreven zich al in. Deelnemen kan de dag zelf ook nog. “We starten kleinschalig. De bedoeling is om hier een jaarlijks initiatief van te maken en fors te doen uitgroeien.”