Mora produceert nieuwe snack ’t Complimentje in Mol

moraHet is vandaag Complimentendag en bij die gelegenheid lanceert Mora zijn nieuwe snack: ’t Complimentje. Die toont een vuist met een opgestoken duim en staat op een stokje. Op dat stokje staan verschillende complimenten zoals “You’r my nuMMMber one’, ‘I’d like to bite you’ en ‘You’re so yuMMMy’. De productie ervan gebeurt in Mol, waar Mora ook al de sito en viandel produceert.

“We lanceren jaarlijks twee tot drie nieuwe producten”, legt brand manager Ellen Spooren uit. “Het vorige was de Chicken Stache, een snor op een stokje, in april vorig jaar. Voor de ontwikkeling vertrekken we telkens van een marketing innovatie-idee en dan gaan we na of en hoe we het kunnen produceren. ’t Complimentje is gemaakt met een vulling van kip en kalkoen en smaakt naar schnitzel. De snack kan samen met het stokje in frituurvet worden gebakken. Complimentendag was natuurlijk het ideale moment om de snack te lanceren.”

Via frituren
’t Complimentje zal in België exclusief via frituren worden verdeeld, dat zijn er een 5.000-tal in totaal. Momenteel wordt bekeken of de snack ook in Nederland wordt gelanceerd. In Duitsland lopen gesprekken met de retail. “Daar zal hij Das Kompliment heten”, weet Spooren.

Naast het productiebedrijf in Mol heeft Mora nog vestigingen in Tilburg, Maastricht en Helmond. In Mol werken 200 mensen op een totaal van 1.000 binnen heel de groep.