Moozes Retail is niet failliet

Moozes RetailMoozes Retail BVBA uit Meerhout, het bedrijf achter het winkelconcept Bike & Cycle en tevens een dochteronderneming van Bike Direct NV (de holding achter het wielermerk Moozes), werd het slachtoffer van een “flitsfaillissement”.

Moozes Retail werd op 20 augustus naar aanleiding van een aangespannen huurgeschil door de rechtbank in staat van faillissement verklaard. „Een erg pijnlijke zaak”, zeggen zaakvoerders Gregory Ceuppens en Stefan Aerts, „als je weet dat het bedrag van de ingestelde vordering een fractie was van wat op de bankrekening stond en wat in de kas zat.”

Peester Paul Van Rompaey werd aangesteld als curator. Die beoordeelde de situatie en besloot om de winkel in Kampenhout gedurende twee weken onder zijn toezicht open te houden om de situatie te evalueren.

„De buitenwereld kreeg ten onrechte de indruk dat ons bedrijf op de rand van het faillissement verkeerde. Na een voor ons onprettige periode die welgeteld 21 dagen duurde, diende de curator uiteindelijk zelf een verzoek tot opheffing van het eerder uitgesproken faillissement in.”

Dit verzoek werd gevolgd en op 9 september 2014 hief de rechtbank het eerder uitgesproken faillissement op. „Moozes Retail is dus niet failliet!” benadrukken beide zaakvoerders.

De rechtbank oordeelde wel dat het bedrijf slordig was geweest in het nakomen van wettelijke verplichtingen en veroordeelde Moozes Retail tot de kosten van de procedure van faillietverklaring en van het beheer van het faillissement.