Monsteropkomst voor familiedag bij DAF Oevel

dafMaar liefst 17.500 werknemers, dealers en hun gezinnen hebben zich ingeschreven voor de familiedag die zondag plaatsvindt bij DAF in Oevel. Het evenement kadert in het 50-jarige bestaan van de Kempense vestiging. “Aanvankelijk hadden we 12.000 deelnemers vooropgesteld, het zijn er wat meer geworden”, glimlacht algemeen directeur Marc Beets.

Een 17-koppig projectteam is al maanden bezig met de voorbereiding. De familiedag kreeg de titel ‘DAF 50.be dag’ en richt zich naar de werknemers in zowel België als Nederland en naar de Belgische dealers. Die mogen ook allemaal hun familie meebrengen. “Wat opvalt is het grote aantal collega’s uit Eindhoven dat zich heeft ingeschreven”, zegt de directeur van DAF Trucks Vlaanderen.

Vanuit de hoogte
De 17.500 bezoekers mogen zich verwachten aan wandelroutes door de fabrieken met verschillende demonstraties. Ook passeren ze langs een oldtimer boulevard, waar vrachtwagens van 50 jaar geleden tot nu worden tentoongesteld. Avonturiers kunnen zich omhoog laten hijsen om vanuit een skylift het totale terrein en de in aanbouw zijnde cabinelakstraat te aanschouwen.

Of het groot aantal deelnemers problemen met zich meebrengt? “De organisatie past zich aan aan het aantal bezoekers”, klinkt het. “Het weer speelt ons wel parten. Weiden die als parking zouden dienen, staan onder water. Daarom zijn we bij bedrijven in de buurt gaan vragen of we hun parking mochten gebruiken en dat kon overal. We zijn hen daar zeer dankbaar voor. Met shuttlediensten worden de mensen over en weer gebracht”, aldus nog Marc Beets.

Op 5 mei jl. was het precies een halve eeuw geleden dat bij DAF in Oevel de eerste truckcabine van de band rolde.