Mondi Foods wordt SVZ Rijkevorsel

Fruitverwerker Mondi Foods uit Rijkevorsel heet sinds  1 januari  SVZ Rijkevorsel. De naamsverandering komt er na de overname van Mondi Foods door de Nederlandse groep SVZ. Voor de fabriek in Rijkevorsel kan de overname op termijn tot meer jobs leiden.

Mondi Foods verwerkt fruit tot puree. Aardbeien, kiwi’s, frambozen e.d. worden aangekocht op de internationale markt en in Rijkevorsel verwerkt tot een grondstof voor de dranksector, de ijsboeren, de bakkerijen, de zuivelindustrie enz. De puree wordt er verwerkt in sappen, ijs, yoghurt enz. Mondi Foods was al enkele jaren in handen van een Britse investeringsmaatschappij. Die kon het bedrijf geen langetermijnperspectieven bieden en verkocht de onderneming, inclusief de vestiging in Polen aan de Nederlanders.

SVZ staat voor de historische stichtersnamen uit 1873 Spyer, Van den Vijver en Zwanenburg. De Nederlandse onderneming is dan zelf weer in handen van den coöperatieve Cosun. Algemeen directeur Gert Bemer van SVZ ziet een mooie toekomst weggelegd voor de fabriek in Rijkevorsel. “Wij kunnen de onderneming een eigen plaats geven binnen onze groep. De sluiting van een kleinere vestiging in Etten Leur zal een gedeelte van de productie naar Rijkevorsel doen afvloeien. Of dat ook meer werkgelegenheid betekent kunnen we nog niet met zekerheid zeggen. Maar het kan. Er wordt bv. nagedacht of we een nachtshift in Rijkevorsel zouden kunnen inleggen.”

SVZ heeft als concern vestigingen in Nederland, Polen, Spanje en de Verenigde Staten. Bij het nieuwe SVZ Rijkevorsel werken vandaag zo’n 50 mensen.