Molse schoenzaak zet afstudeercollectie Yens Cuyvers in de vitrine

Jos Daems en Yens CuyversDe Molse schoenenspeciaalzaak Jos Daems zet enkele items uit de afstudeercollectie van Yens Cuyvers in zijn nieuwe etalage. Yens Cuyvers uit Retie was dit jaar de enige Belg die afgelopen zomer afstudeerde aan de Antwerpse Modeacademie. Enkele van zijn creaties zijn te zien bij de schoenhandel.

Yens Cuyvers werd in juni nog gelauwerd door de Stad Antwerpen met de Prijs voor Innovatie en Ondernemerschap voor zijn afstudeercollectie. Hij ging deze maand al aan de slag bij Kris Van Ache, creatief directeur bij Dior. Hij mag er starten voor een stageperiode van zes maanden.

„Ik maak al sinds de jaren 70 mijn etalages zelf. Elke zes à acht weken vernieuw ik en zoek ik nieuwe stimulansen voor mijn klanten. Zo was er in de winkel en in de etalage de voorbije maanden al een tentoonstelling over de 100-jarige oorlog, in samenwerking met de Molse heemkundige kring, en met 101 koerstruitjes naar aanleiding van de 101-ste Ronde van Frankrijk. Mijn dochter Claudi zat op de bus Mollenaren die Yens Cuyvers gingen steunen tijdens zijn afstudeerdefilé. Zo kwamen we met elkaar in contact, en na enkele telefoontjes was Yens akkoord om enkele stukken uit zijn collectie tentoon te stellen in onze winkel. Het zijn hele aparte stukken hoor, herenkledij en schoenen en misschien niet altijd even draagbaar, maar Yens heeft het. Zijn collecties zullen in de toekomst mee het modebeeld bepalen. Ik krijg erg veel positieve reacties van klanten.”

Jos Daems die 45 jaar geleden de zaak van zijn ouders overnam, pakte eerder al uit met bekendheden zoals Véronique de Cock, Tanja Dexters of Wendy Van Wanten. Hij kende in de voorbije dertig jaar ook tien keer de Gouden Klomp uit aan de populairste sportman. Bernard Hinault, Greg LeMonde, Kris Mariën, Joël Smets en Tom Boonen, om maar enkele te noemen.

 

Verwant en interessant: