Tijdens een plechtigheid heeft Rotary Club Mol een aantal onderwijs- en sociale projecten verblijd met een gulle schenking. In totaal werd 30.000 euro toegekend. Dat bedrag is voornamelijk afkomstig van de opbrengst van het jaarlijkse Maatjesfestival, dat binnenkort opnieuw plaatsvindt.

Het Sint-Clara College in Arendonk mocht een bijdrage ontvangen voor hun STEM-klas en daarmee werd o.a. een 3D-printer gekocht. Vzw Den Brand uit Mol kon investeren in veilige deursloten om de privacy van de bewoners te garanderen. Met hun toelage realiseerde vzw Heikenhof een verbetering van hun parcours voor een therapie met paarden voor mensen met een beperking.

De Witte Mol mag traditioneel ook rekenen op de goodwill van de lokale Rotariërs. De instelling investeerde in automatische deurgeleiders voor rolstoelpatiënten. Koals Care op de neonatologieafdeling in het H.Hartziekenhuis in Mol heeft niet alleen de steun van Tom en Lore Boonen, maar ook van de serviceclub. Met de cheque richtten ze kamers als een thuissituatie in voor jonge ouders en hun te vroeg geboren baby. Tot slot mocht de Actie MIN een cheque in ontvangst nemen voor de aankoop van extra diepvriezers en koelkasten waarmee vrijwilligers ingezameld voedsel langer kunnen bewaren en nadien bedelen aan 250 tot 300 mensen in en rond Mol.

Maatjesfestival
Vrijdag 19 mei vindt een nieuwe editie plaats van het Maatjesfestival. Het event aan het Kristallijn in Mol-Rauw is uitgegroeid tot een van de grootste zakelijke netwerkmomenten van de streek. Voor de komende editie zijn nog enkele kaarten beschikbaar.