Molse Kei is voor Galaxy Studios

molse keiUnizo-Mol heeft vanavond de Molse Kei(en) uitgereikt. Dat zijn onderscheidingen voor plaatselijke ondernemingen die zich tonen als een echte ambassadeur voor de gemeente. De eigenlijke Molse Kei 2016 is voor Galaxy Studios. In de categorie ‘Innovatief, creatief en pittig’ was Michal Teunkens de laureaat. Voor het eerst was er ook de uitreiking van de Molstalgie-prijs en die ging naar Ijs Anita.

Galaxy Studios ontstond in 1980. Het bedrijf is actief op het vlak van film, muziek en geluidstechnologie. Gedreven door een passie voor technologie en een voortdurend streven naar innovatie ontpopte Galaxy Studios zich tot een wereldspeler. Afgelopen jaar ging het bedrijf een samenwerking aan met het Chinese Beijing Jetsen Technologies, waardoor Galaxy Studios zijn positie als ultieme thuishaven voor creatieve film- en muziekprofessionals nog kon versterken.

Michal Teunkens, actief als HR-consulent onder de naam Mighty Monday en partner binnen HR-dienstverlener PuuHR, dankt zijn overwinning aan de beklimming Cayambe-vulkaan in het Andesgebergte in Ecuador, samen met 10 andere Vlaamse ondernemers. Met de beklimming wierven de deelnemers fondsen voor de plaatselijke quinoaboeren. “Michal beklom de vulkaan in 7,5 uur en toont hiermee dat hij een ondernemer is met een ongelofelijke drive, doorzettingsvermogen en het hart op de juiste plaats”, aldus de jury.

IJs Anita uit de Brandkuilstraat produceert nog altijd ijs volgen het oorspronkelijke familierecept uit 1980. Het ambachtelijk schepijs wordt geprezen tot ver buiten de gemeentegrenzen.

De laureaten werden bepaald via een stemming onder de leden van Unizo-Mol, behalve de Molstalgie-prijs. Daarvoor werd de mening gevraagd van het grote publiek.