De blog Koken op Hakken heeft tijdens de uitreiking van de Belgian Food Blog Awards de prijs gekregen van Best Food Photography. Achter de blog gaan Stepahnie Bex en Tessa Knaeps uit Mol schuil. De 2 leerden mekaar kennen tijdens een social dining in restaurant Bouffard in Mol.

Voor de eerste Belgian Food Blog Awards schreven meer dan 90 foodbloggers zich in. Een jury met Eva Kestermont (Weekend.be), Céline Pécheux (Elle), foodfotograaf Luk Thijs en chef-kok Jeroen De Pauw stelden de shortlist samen. Vervolgens mocht het grote publiek zijn stem uitbrengen.

Koken op Hakken ging in maart 2014 van start. “Om onze passies, blogs en kennis samen te voegen”, aldus de intiatiefnemers. Stephanie Bex heeft van koken en digitale marketing haar beroep kunnen maken als website & community manager bij de tv-zender Njam!. Tessa Knaeps is schepen in Mol en product manager bij Flanders for Foodies van VisitFlanders. Op hun blog vind je recepten maar evenzeer restaurantrecensies, nieuws over foodevents en meer van dat alles.

“Ik ben ongelooflijk trots op de award”, meldt Stephanie Bex. Koken op Hakken was ook nog genomineerd in de categorie Best Overall Food Blog.