Mols Dom investeert in gloednieuwe toonzaal

Mols DomGlasspecialist Mols Dom in Herentals richt nu ook volop zijn pijlen op particulieren. In het najaar start de bouw van een gloednieuwe toonzaal. De huidige krijgt dan een modern jasje. “We merken dat veel mensen niet weten dat we ook een volwaardige interieurafdeling hebben”, zegt Paul Tegenbos van Mols Dom. “Klanten vragen een offerte aan via onze website, maar de drempel om effectief een kijkje te komen nemen in onze toonzaal, lijkt te groot. Toch willen we duidelijk maken dat we ook inzetten op de interieurmarkt. Zowel voor renovatie- als nieuwbouwprojecten.”

Mols Dom hoopt de nieuwe toonzaal te openen in mei 2014. Vloerbeglazing en glazen balustrades, de nieuwe snufjes in de glazen interieurwereld, krijgen daarin een prominente plaats. Om meer particulieren te bereiken, haalde het glasbedrijf onlangs onder meer het Italiaanse design Oltreluce in huis: modern figuurglas dat zowel binnen als buitenshuis gebruikt kan worden.

Het Herentalse familiebedrijf groeide door de jaren heen uit tot een begrip in en ver buiten de Kempen. De focus ligt op het plaatsen van alle soorten beglazingen voor de industrie en particuliere bouw, zowel voor binnen- als buitentoepassingen. Enkele grote projecten zijn het Centraal Station en het justitiepaleis in Antwerpen en de luchthaven in Luik.

Aan het roer van het glasbedrijf staan de broers Tegenbos. Mols Dom heeft zo’n 45-tal werknemers in dienst. De slijperij is volledig geautomatiseerd met een automatische snijtafel, een slijp- en  facetmachine en een CNC-machine voor modellen.