© Wim Kempenaers

© Wim Kempenaers

Het bureau, dat het dagelijks bestuur van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland waarneemt, heeft unaniem het voorstel aanvaard om de CEO van Atlas Copco Ronnie Leten op te nemen in de Galerij der Prominenten. Leten werd geboren in Beverlo maar verhuisde later naar Mol voor hij de oversteek maakte naar Zweden.

“We droegen Ronnie Leten voor omdat hij als Vlaming een wereldreus als Atlas Copco leidt. Hij doet dat in alle bescheidenheid en dat terwijl het bedrijf het ene na het andere recordjaar neerzet. Daarnaast is Ronnie ook een voorbeeld voor onze regio omdat hij vanuit zijn positie in het buitenland als geen ander een klare kijk geeft op de zaken die hier in ons land soms beter kunnen”, zegt voorzitter Stéphane Verbeeck.

Inspiratiebron
“Ronnie Leten is voor onze Kamer ook een inspiratiebron geweest voor de projecten die wij hebben opgezet rond de verankering van de industrie in onze regio”, vult Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder van Voka – Antwerpen-Waasland aan. “Als CEO van zo’n immens bedrijf als Atlas Copco heeft hij eigenlijk de handen vol. Toch maakt hij tijd om mensen rondom hem aan het denken te zetten. Hij is een echte inspirator.”

De plechtige opname in de Galerij der Prominenten vindt plaats op de zetel Antwerpen van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland op 14 oktober. Anderen die in het verleden een plaats kregen in de Galerij der Prominenten zijn Jan Fabre, Fernand Huts, Frans Schotte, Dries Van Noten, Luc Tuymans, enz.