Bobbejaanland-telg Jack Schoepen uit Grobbendonk is in januari uitgenodigd bij de ambassadeur van de Verenigde Arabische Emiraten in Parijs om er zijn indoor pretpark Captain Jack voor te stellen. “Zij willen na Mol de eerste buitenlandse vestiging”, verklapt de Kempense ondernemer. Anderhalf jaar geleden maakte Schoepen zijn plannen bekend voor de bouw van een themapark rond luchtvaart op het terrein van Sunparks in Mol. Kostprijs: 15 miljoen euro.

Vandaag gaf het provinciebestuur tekst en uitleg bij het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan dat in de maak is voor de regio van de Kempense Meren en dat de bouw van Captain Jack mogelijk moet maken. Momenteel loopt een openbaar onderzoek waarbij de buurtbewoners inzage krijgen in de plannen en eventuele opmerkingen kunnen geven. Op een aantal zaken is al geanticipeerd, zoals geluidsoverlast en parkeerdruk. “We verwachten het Prup eind juni op de provincieraad te brengen zodat het na publicatie in het staatsblad in het najaar van 2017 van kracht kan worden”, zegt gedeputeerde Luc Lemmens. Zo’n Prup bevat nieuwe stedebouwkundige voorschriften en bepaalt wat op een bepaalde plek kan worden vergund.

Eind 2018 openen
Met deze procedure komt Schoepen weer een stap dichter bij de realisatie. “Ik hoop eind 2017 van start te kunnen gaan met bouwen en eind 2018 de deuren te openen. Het seizoen van een indoorpark loopt trouwens vanaf de herfstvakantie tot het voorjaar”, aldus Jack Schoepen. Die verwacht jaarlijks 300 tot 350.000 bezoekers. Blikvanger wordt een reusachtige Boeing 747 op het dak van het gebouw. Op het terrein komen nog 2 andere vliegtuigen.

In verband met de interesse vanuit de Verenigde Arabische Emiraten geeft Schoepen nog mee dat hij niet van plan is om zelf de buitenlandse vestigingen te gaan exploiteren maar te onderhandelen rond licenties.