De gemeente Mol speelt een nieuwe toeristische troef uit en dat zijn de drie golfterreinen die over het grondgebied verspreid liggen. “Als enige gemeente in Europa”, zeggen de schepen van Sport Christophe Verdonck en zijn collega van Toerisme Kathleen Deckx. Om die troef in de verf te zetten organiseren de clubs een wedstrijd waarbij de deelnemers op 1 dag 27 holes op de 3 terreinen spelen.

De 3 clubs hebben elk een eigen karakter en liggen verspreid in de uitgestrekte gemeente. In Postel bevindt zich Steenhoven Golf & Country Club, goed voor 18 holes ingepast in een weidse omgeving. In het gehucht Rauw ligt de Kempense Golfclub met eveneens 18 holes en een gloednieuw clubhouse en driving range. In de bossen Achterbos beschikt Golfclub Nuclea over 9 eerder compacte holes.

Zondag 30 juli vindt voor het eerst een wedstrijd plaats over de 3 terreinen met als doel Mol als golfmekka op de kaart te zetten. Elke club vaardigt maximum 20 leden af die deelnemen in teams van 2 spelers. Alle teams spelen eerst 9 holes op de Kempense Golfclub, vervolgens 9 holes bij Nuclea en tot slot 9 holes op Steenhoven.

Enorme troef
“We beschouwen de aanwezigheid van de 3 golfclubs als een enorme troef”, zeggen de schepenen Verdonck en Deckx. “Allereerst vormen de 3 terreinen samen 1 van onze belangrijke toeristische trekpleisters waarbij golfspelers uit binnen- en buitenland zich meer dagen na elkaar op verschillende terreinen kunnen uitleven. Dit aanbod zorgt voor heel wat extra toeristische overnachtingen in onze hotels, B&B’s en vakantieparken. Daarnaast bieden de 3 clubs ook aan onze eigen inwoners en streekgenoten veel kansen om de golfsport te ontdekken.”