Moeilijke zoektocht naar vermogensarchitect voor FEAX

feax 3 zaakvoerdersHet is voor FEAX uit Lille geen makkelijke zoektocht naar een extra vermogensarchitect voor het bedrijf. “Het is niet evident, omdat we iemand zoeken met kennis van de markt, die vertrouwen uitstraalt en kan luisteren om advies op maat te geven. Vaak willen heel wat adviseurs ook de comfortabele omgeving van een grootbank niet verlaten”, zegt Raf Vermeiren. De vacature dient nochtans dringend ingevuld te worden, want de huidige drie vermogensarchitecten krijgen het alleen niet meer bol gewerkt. “Als we morgen iemand geschikt vinden, kan die onmiddellijk starten”, aldus Vermeiren. “We zoeken in de eerste plaats in de Kempen, maar die persoon mag ook uit het Antwerpse of uit Limburg komen. Op termijn willen we ook ons werkgebied in Limburg uitbreiden, dus een werkkracht uit die regio zou zeker niet slecht zijn.”

Sinds de start in 2009 kent Feax Vermogensarchitecten een gestage groei. In 2010, minder dan twee jaar na de oprichting, zag Feax zich genoodzaakt om hun team te versterken. In tegenstelling tot adviseurs bij de bank, heeft FEAX een persoonlijke aanpak met vermogensarchitecten. “Een vermogensarchitect kan slechts voor een beperkt aantal families werken en dit om de kwaltiteit van de vermogensbegeleiding, opvolging en service te kunnen blijven garanderen”, aldus zaakvoerder Gert Van Dingenen .  “In de huidige nasleep van de bankencrisis is er blijkbaar meer nood aan onze aanpak, dan aan die van de grootbanken.”

FEAX werkt voor een beperkt aantal vermogende klanten. Met z’n drieën helpen de vermogensarchitecten zo’n 70 klanten of families verder.